Wagenhof vertelt.

Tekst en fotografie door: Nicole Nederhand

Ze houdt ervan om met haar handen in de klei te zitten. Het brengt haar rust, maakt haar (nog) creatiever en geeft haar bovendien een grote glimlach op het gezicht. Deze keer zetten wij keramiste Petra Kok van PEET CRMCS in het zonnetje. In haar studio produceert ze handgemaakt en handgedraaid servies van steengoed. Ze is gevestigd in de Stephensonstraat, waar ze via Wagenhof Vastgoedbeheer terecht is gekomen. “De ruimte is heerlijk”. Hier kan ze in alle rust werken aan haar prachtige creaties. 

Van prachtige koffiemokken tot kleurrijke schalen en van pastaborden tot een ‘visschaaltje’. Je kunt het zo gek niet bedenken of Petra kan het maken. Al haar werk is handgemaakt en uniek. Met haar analytische achtergrond en grote netwerk is ze in 2017 begonnen met studio PEET CRMCS. Na haar eerste aanraking met klei werd ze meteen verliefd en was het “love at first touch”. Het enige wat ze nog wilde was keramiek maken op een hoge berg. En dat deed ze. Ze reisde in 2017 af naar Malta om hier vier maanden met haar handen in de klei te zitten en alle kneepjes van het vak te leren. “Gelukkiger kon je me niet maken”. 

Eenmaal teruggekomen kwam ze via Wagenhof Vastgoedbeheer in de Stephensonstraat terecht waar ze al 2 jaar met veel plezier zit. Hier is ze het eerste anderhalf jaar bezig geweest met het onderzoeken van klei, experimenteren met technieken, het leren begrijpen hoe klei werkt en heeft ze haar eigen glazuren ontwikkeld. In haar studio heeft ze nu 2 draaitafels en een kleioven. Hier kan ze bezig zijn met hetgeen ze het liefste doet, namelijk creëren. En dit doet ze met succes, want haar werk was gelopen maand te zien in RTL Nieuws en VT Wonen magazine. Hoe Petra aan haar inspiratie komt? Gewoon doen en niet naar anderen kijken. 

Naast het maken van haar eigen werk geeft Petra ook workshops en kennismakingscursussen, waarbij ze haar cursisten kennis laat maken met de draaischijf en glazuren. Ook biedt ze haar ruimte aan om vrij te werken.

Dus heb je na het lezen van dit artikel ook zin gekregen om te gaan ‘draaien’? Kijk dan op www.peetcrmcs.com voor meer informatie.

Ben je ook op zoek naar een tijdelijke ruimte? Bekijk hier ons aanbod.
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring