Fiona is Register Taxateur

Tekst door: Michella Dijkinga 

Onze studiebol Fiona begon in 2017 als taxateur bij Wagenhof Taxaties. Fiona doet maar liefst twee studies tegelijk. Ze is bezig met Bedrijfskunde MER - waar ze inmiddels bijna mee klaar is - en ondertussen ging Fiona het afgelopen jaar één dag per week naar de Vastgoedacademie. Zij had maar één doel voor ogen: Register Taxateur worden. ’s Avonds en in het weekend studeren, van tentamen naar tentamen leven en urenlang colleges volgen. Het was het allemaal waard, want afgelopen week heeft Fiona haar praktijktoets gehaald. Nu mogen de letters RT achter haar naam worden gezet.

Van harte gefeliciteerd, we zijn erg trots op je!
"Ik had niet verwacht dat ik het zo leuk zou vinden."
 

Spannend is zo'n praktijktoets wel. Samen met de andere cursisten vertrok ze vorige week in een bus naar een willekeurig pand in de omgeving van Ede, Wageningen of Veenendaal. De toets duurde twee dagen. De ene dag werd er getoetst op BAR/NAR en de andere dag vertrok de bus opnieuw naar dezelfde lokatie om de DCF te toetsen. Ze moest laten zien dat ze beide rekenmodellen onder de knie had. “De taxatie ging eigenlijk vrij makkelijk”, vertelt Fiona. Met meer dan twee jaar ervaring in de praktijk was het natuurlijk geen onbekend terrein. "Maar op een gegeven moment ga je toch twijfelen of je het wel allemaal goed hebt gedaan", vertelt Fiona. Afgelopen dinsdag zag ze twee dikke voldoendes achter haar naam staan. Toch vroeg ze zich nog af of ze het dan wel gehaald had. Ja, Fiona, dat heb je!


Fiona is een geboren taxateur. Ze houdt ervan om ergens compleet in te duiken. Om op onderzoek uit te gaan en advies te geven. Bovendien is ze erg nauwkeurig en zorgt ze er graag voor dat alle berekeningen tot in de puntjes kloppen. “Ik wil altijd met zekerheid iets kunnen zeggen.” Dat is de aard van het beestje.

En nu dan? Klaar met studeren? Als het aan Fiona ligt niet. “Ik had niet verwacht dat ik het zo leuk zou vinden. Het was leuk om met medecursisten in de klas te zitten die ook allemaal werkzaam zijn in vastgoed. Het is leuk om met elkaar te kunnen sparren en om dingen mee te kunnen nemen in de praktijk.”


Leuk weetje: Fiona heeft geleerd handmatig te taxeren. Dus mocht de stroom uitvallen, dan weet je haar te vinden!

Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring