Fysiotherapie van Ham ontzorgt voor betere zorg...

Van Ham Fysiotherapie is een begrip in Haarlem sinds 1976 (toen nog gevestigd in de Frans Halsstraat onder de naam ‘Instituut van Ham’). Maar de tijden zijn veranderd… Het belangrijkste is dat de zorgverzekeraars tegenwoordig stringente eisen stellen aan de zorgverleners. Dientengevolge hebben veel therapeuten er een dagtaak aan om hun administratie te verzorgen. De trend is tegenwoordig dan ook om dit uit te besteden.

Dat is precies wat Iris Lamie en Wendy Auf dem Brinke de afgelopen 8 jaar deden voor een praktijk: individuele zorgverleners ontzorgen - en hen alle administratie uit handen nemen. Dat deden zij met zoveel plezier, dat zij besloten voor zichzelf te beginnen. Het moest zo zijn, want praktijk Van Ham was juist op dat moment door noodlottige omstandigheden dringend op zoek naar iemand die het dagelijks bestuur kon overnemen.

Goede match
De praktijk floreerde en er was een klik qua visie. Vervolgens moesten zij wel een verhuurder vinden met enige mate van flexibiliteit, om de overname en het huurcontract voor een nieuw pand goed op elkaar aan te laten sluiten. Ze schakelden meerdere makelaars in, maar het was Rafael Fernandez van Wagenhof Bedrijfsmakelaars, die voor hen het perfect passende pand vond in samenwerking met de eigenaar Oskam Vastgoed.  Op 1 juli verhuisden zij naar het statige pand aan het Prinsen Bolwerk 5 in Haarlem.

“Belangrijk was dat alle bestaande klanten niet verder dan 500 meter moesten reizen naar de nieuwe locatie en dat is jullie dus gelukt” aldus Lamie  en Auf dem Brinke. Het grootste verschil met de nieuwe locatie is dat de behandelkamers bijna drie keer zo groot zijn - en veel lichter. “Je loopt hier binnen en voelt je meteen beter.”

Daarnaast is er na goed overleg met alle medewerkers toch voor gekozen om het logo aan te passen. Het oude vierkante blauw/groene logo met rode stip ‘Instituut Van Ham’, werd vervangen door het frissere en eigentijdser blauw/groene logo, waarin de persoon letterlijk centraal staat. Voor de cliënten verandert er niet veel, maar officieel werd het nu ook ‘Fysiotherapie van Ham’.


Brede specialisaties
Er werken acht fysiotherapeuten, met een specialisatie wisselend van manuele therapie tot sport- en kinderfysio. Er is zelfs een hand-pols specialist waaromheen een gespecialiseerde netwerk is ingericht. Sinds de sleutel op 24 mei overgedragen werd, is druk geklust en het resultaat is ernaar. Mooie nieuwe vloeren, alles is fris en kraakhelder wit. De receptioniste is amper nog zichtbaar vanachter de grote bossen bloemen en vele kaarten van o.m. familie, collega’s uit de zorg en alle samenwerkingspartners.

Zoekt u nog een fysiotherapeut? Tegenwoordig heeft u daar geen verwijzing meer voor nodig dus probeert u dit Bolwerk van fysiotherapie eens uit op nummer 5 en kijk op www.fysiovanham.nl en bel: 023-5263922 of mail naar: info@vanhamfysio.nl.  

Ook op stand een bedrijfslocatie huren? Wagenhof zoekt nog een huurder voor de bovenste verdieping van het pand! Neem contact op met Nick Verberne van Wagenhof en bel: 06-31996100 of mail: nick@wagenhof.nl.
Auteur: Natascha Amesz